Spring naar content
Injectables

Fillers

vanaf €240

Bij Robert Clinics zijn we gespecialiseerd in het verfrissen en verzachten met behulp van verschillende soorten tijdelijke fillers. Onze specialisten zijn opgeleid om de unieke eigenschappen van jouw gezicht en/of lichaam te beoordelen en er zo voor te zorgen dat de resultaten na een fillerbehandeling altijd natuurlijk zullen zijn. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan eenvoudig via de website of telefonisch je afspraak in voor een vrijblijvend consult!

  • Altijd een natuurlijk resultaat
  • Professioneel en eerlijk advies
  • Medisch onderlegde specialisten

Wat zijn fillers?

Fillers zijn onderdeel van de zogenoemde groep van injectables; dat is een verzamelnaam voor alle behandelingen met producten die met een naald in de huid worden gebracht. Fillers zorgen voor opvulling van de huid voor meer volume en herstel van gezichtscontouren. Fillers stimuleren de collageen aanmaak en vullen de huid op waardoor rimpels verdwijnen en volume wordt teruggegeven aan het gezicht. Fillers zorgen voor huidverbetering. Fillers kunnen worden gebruikt in het gehele gezicht, maar de meest behandelde gebieden zijn de liquid facelift, jukbeenderen, lippen en kaaklijn. Het eerste effect is snel zichtbaar doordat de fillers rechtstreeks in de huid gespoten worden. Het uiteindelijke effect zal zichtbaar zijn ongeveer 4 weken na de behandeling.

De effecten van een behandeling met een filler verdwijnen in de loop der tijd. Fillers die gebruikt worden bij Robert Clinics zijn dus altijd tijdelijk van aard. De duur van de werking verschilt echter per persoon en is bovendien afhankelijk van het soort filler dat is gebruikt.

Vragen?
Ik help je graag!

Louis Pogoda – Cosmetisch arts

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND CONSULT

Of we bellen je GRATIS terug

Reviews van Robert Clinics

Mogelijkheden en toepassingen van Fillers

De lippen spelen niet alleen een cruciale rol bij het spreken, ze hebben ook een sensuele rol. De mond en lippen zijn vaak het eerste waar we naar kijken. Het zijn echte blikvangers. De lippen kunnen na verloop van tijd volume verliezen waardoor de balans in het gezicht wordt verstoord. Een subtiele opvulling van de lippen geeft een heel natuurlijk resultaat. Bovendien geven stevige en volle lippen je een jeugdige en frisse uitstraling.

De verticale lijntjes boven de mond worden de rokerslijntjes genoemd. Deze rokerslijntjes ontstaan door het veelvuldig samentrekken van de spieren rondom de mond in combinatie met veroudering. Deze lijnen ontstaan niet alleen bij mensen die roken. Ook niet-rokers kunnen te maken krijgen met de zogenoemde rokerslijntjes. De rimpels en lijntjes rond de mond kunnen er voor zorgen dat je er ouder uit ziet dan je daadwerkelijk bent. Een ander probleem is dat make-up niet goed meer blijft zitten en uitloopt. Met een filler kunnen de lijntjes eenvoudig worden verzacht.

Ben je niet tevreden met de vorm van je kin? Heb je een kleine kin, een kin met putjes of wil je gewoon je gezichtscontouren accentueren? Met behulp van fillers kan de kin in de juiste proporties worden vormgegeven. De juiste hoeveelheid fillers worden op precies de juiste plaats ingespoten om de kin meer volume te geven.

De neus-lippenplooien zijn de lijnen die van de mondhoeken naar de neusvleugels lopen. Tijdens het verouderingsproces worden deze plooien steeds dieper en duidelijker zichtbaar. Het zorgt voor een vermoeide of verdrietige uitdrukking. Met een vulmiddel kunnen deze lijnen op een mooie manier worden verzacht.

Heb je van nature een minder uitgesproken gezichtscontour of zijn de contouren door de jaren heen afgevlakt? Met behulp van fillers worden de gezichtscontouren geaccentueerd. De V-vorm van het gezicht zal door de lift meer opvallen. Ook zullen de neus-lippenplooi en marionetlijnen minder zichtbaar zijn. De contouren van het gezicht worden sterker en de kaaklijn lijkt optisch smaller.

Volle wangen geven het gezicht schoonheid en een jeugdige, zachte uitstraling. Ingevallen wangen ontstaan door veel stress, vermoeidheid en veroudering. Wanneer je last hebt van ingevallen wangen, dan zie je er vermoeid of soms zelfs ongezond uit. Om er weer stralend en gezond uit te zien is het mogelijk om de wangen op te vullen met fillers. De wangen worden opgevuld met tijdelijke fillers, waarbij er rekening wordt gehouden met de oorspronkelijke contouren van je gezicht.

Tandenknarsen is een probleem waar vele mensen mee te maken hebben. Tandenknarsen wordt ook wel bruxisme genoemd en kan diverse oorzaken hebben. Er ontstaat een knarsend geluid door het schuiven van de tanden en de kiezen over elkaar. Dit veroorzaakt slijtage aan de tanden en kiezen dat erg pijnlijk kan zijn. Bovendien kunnen er andere klachten, zoals gezichts- of hoofdpijn ontstaan.

Het tandenknarsen is eenvoudig te verhelpen met een botox behandeling. Door de spierontspanner verslapt de kauwspier en ontspant de kaak. Het tandenknarsen zal minder worden of zelfs stoppen. In de meeste gevallen wordt het middel in de grote kauwspier gespoten. In een meer ernstige situatie wordt er gekeken of een behandeling van een andere kauwspier nodig is.

Wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen als storend worden ervaren. Je ziet er vermoeid en gespannen uit. De donkere kringen en wallen onder de ogen ontstaan door volumeverlies en vocht. Door dat gebied op te vullen met fillers, herstelt het volume in het traangootje. Er ontstaat een uitgeruste en jeugdige blik.

Omdat de botox slechts plaatselijk wordt toegepast, kan het lichaam haar warmte nog wel kwijt via andere zweetklieren in het lichaam. Overmatig zweten kan op verschillende plekken in het lichaam voor problemen zorgen. De gebieden die behandeld kunnen worden zijn de oksels en het voorhoofd.

DE BEHANDELING: VAN CONSULT TOT RESULTAAT

Stap 1

Vrijblijvend consult

Een behandeling bij Robert Clinics begint altijd met een vrijblijven consult. Tijdens dit intakegesprek worden jouw wensen, verwachtingen en de mogelijkheden besproken. Na een uitgebreid consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld door de cosmetisch behandelaar. Pas wanneer alles duidelijk is en het voor jou goed voelt gaan we daadwerkelijk over tot de behandeling.
Stap 2

De behandeling

Een behandeling duurt tussen de 15 en 45 minuten. Dit is met name afhankelijk van het soort behandeling dat wordt uitgevoerd. Voordat er wordt gestart met een filler behandeling, zal de cosmetisch behandelaar foto’s maken voor in jouw medisch dossier. Daarin staat ook welke filler er is gebruikt, zodat je kunt teruglezen wat en hoeveel er precies in jouw lichaam geïnjecteerd is. Vervolgens zal de arts de te behandelen gebieden op de huid aftekenen.
Stap 3

Na De behandeling

Ga de eerste twee weken na een behandeling niet naar een sauna, zonnebank en vermijd directe blootstelling aan de zon. De eerste twee weken na een behandeling raden we je af om naar een schoonheidsspecialist te gaan. Daarnaast adviseren wij om de eerste drie uur na de behandeling geen make-up aan te brengen. Drink de eerste 2 dagen na een behandeling ook niet teveel alcohol. Wanneer je bij ons een filler behandeling hebt gehad kom je altijd na 4 weken op controle.

Soorten Fillers

Er zijn verschillende soorten fillers op de markt gebracht voor de behandeling van rimpels en volumeverlies. Bij Robert Clinics werken we met onderstaande soorten:

Radiesse

Radiesse is een filler die bestaat uit een gel welke is opgebouwd uit water en calciumhydroxyapatiet. Dit zijn natuurlijke mineralen die ook voorkomen in tanden en botten waardoor de fillers volledig afbreekbaar zijn, het zijn dus lichaamseigen stoffen. De gel van Radiesse wordt binnen drie maanden door het lichaam afgebroken, waarna de mineralen in de gel vrijkomen en dus gaan zorgen voor huidverstrakking waardoor het effect van de fillers bij de meeste mensen 15 tot 18 maanden aan zal houden. Radiesse fillers stimuleren de collageenaanmaak en tegelijkertijd heeft het een liftend effect op de huid. De huid wordt er dus voller van en voelt steviger aan.

Radiesse is een zeer effectief en veilig middel dat o.a. wordt gebruikt voor volumeherstel in het gezicht. Ook wordt Radiesse gebruikt voor verstrakking van de huid door stimulatie van o.a. collageenaanmaak. Radiesse is het meest geschikt voor gebieden ter hoogte van de jukbeenderen, voor volumeherstel in de wangen, en voor het creëren van een duidelijke kaaklijn.

Belotero

Belotero is een hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, die volledig afbreekbaar is. Belotero is een hyaluronzuur filler dat een natuurlijk resultaat geeft die lang aanhoudt. Belotero is één van de bekendste en meest veilige filler die op de markt is gebracht. Afhankelijk van de gekozen behandeling, houden de effecten van Belotero 9 tot 12 maanden aan.

De cosmetisch arts zal altijd aan de hand van een gesprek met jou bepalen welke behandeling het best aansluit bij jouw klachten en wensen. Welke soort fillers er worden gebruikt is afhankelijk van de behandeling en jouw wensen.

Wat kost een filler behandeling?

De kosten van een filler behandeling zijn afhankelijk van het soort behandeling.

Traangootjes, vanaf€ 365
Lipcotour en lipvolume, vanaf€ 240
Jukbeenderen accentueren, vanaf€ 365
Kaaklijn accentueren, vanaf€ 365
Handverbetering, vanaf€ 365
Radiesse behandeling, vanaf€ 495
Liquid facelift, vanaf€ 730

Overeenkomsten en verschillen tussen Fillers en botox

Fillers worden vaak ten onrechte verward met botox. Hoewel botox en fillers beide worden gebruikt om rimpels te verminderen en een jonger en frisser uiterlijk te bereiken, zijn het toch twee totaal verschillende middelen. Het werkingsmechanisme van beide producten is namelijk verschillend.

Overeenkomsten

Zowel fillers als botox zijn zogenaamde injectables. Ze bevatten vloeistoffen die door middel van injecties in de huid worden gespoten. Een ander overeenkomst is dat beide producten tijdelijk van aard zijn. De effecten verdwijnen dus in de loop der tijd.

Verschillen

Fillers worden, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om de huid op te vullen. Botox is daarentegen geen opvulmiddel, maar het blokkeert het signaal van de zenuwuiteinden naar de spieren waardoor die niet meer kunnen aanspannen en de huid rust zal krijgen. Hierdoor zullen bestaande lijnen verzachten en werkt het ook preventief. Anders dan bij botox, verslappen de spieren met fillers niet. De werkzame stof van botox is Botuline Toxine, een stof dat wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën. Botuline Toxine is een giftige stof, dat voor het gebruik als botox dusdanig is verdund, dat het veilig te gebruiken is. Fillers bestaan meestal uit Hyaluronzuur, een lichaamseigen stof dat volledig afbreekbaar is.

Fillers voor mannen

Steeds meer mannen weten de weg naar de cosmetische kliniek te vinden. Filler behandelingen voor mannen nemen steeds meer in populariteit toe. Fillers zijn uitermate geschikt voor het aanpakken van specifieke probleemzones. Mannen kiezen er vaak voor om de kaaklijn aan te scherpen of om een vermoeide indruk (traangootjes b.v.) te verhelpen. s.

Verschil in behandeling tussen mannen en vrouwen

De behandeling op zichzelf is voor mannen niet anders dan voor vrouwen. Daarentegen is bepaalde anatomie en de spieropbouw bij mannen wel anders dan bij vrouwen. De cosmetisch arts heeft goede kennis nodig van de anatomie en esthetiek van mannen om een natuurlijk resultaat te creëren. Laat je daarom vooraf goed inlichten door de arts.

Het voornaamste verschil in de behandeling zit hem dus meestal in de dosering en de plaatsing van de fillers. Ook kan de arts ervoor kiezen om voor mannen een andere soort filler te gebruiken dan voor vrouwen.

Wat zijn de risico’s en complicaties van Fillers?

Robert Clinics maakt uitsluitend gebruik van wetenschappelijk onderzochte en dus veilige fillers.

Roodheid, lichte zwelling en een beurs gevoel op de prikplaatsen zijn normale bijwerkingen tijdens en kort na de behandeling. Deze klachten verdwijnen meestal binnen enkele uren tot een paar dagen. Indien er blauwe plekken zijn ontstaan, dan zijn deze meestal binnen 1 à 2 weken weer verdwenen.

Wij voeren geen behandeling uit indien je ergens een actieve ontsteking in je lichaam hebt. De locatie van de ontsteking maakt daarbij niet uit. Heb je bijvoorbeeld griep of een blaasontsteking, dan adviseren wij om de behandeling ongeveer 1 maand na het einde van de ontsteking uit te laten voeren (mits de ontsteking dan genezen is).

Tevens bestaat er zoals bij elke ingreep een zeer klein risico op infectie. Vanwege de professionele en hygiënische manier van werken bij Robert Clinics is de kans hierop nihil, dit is dan ook nog nooit voorgekomen bij ons.

Veiligheid en nazorg

Om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen wordt je door de cosmetisch arts zoveel mogelijk voorgelicht over de nazorg.

Zo mogen behandelde plekken zeker 2 weken niet gemasseerd worden. In principe is het niet mogelijk dat fillers verschuiven, maar uit voorzorg is het verstandig om de gebieden niet te masseren gedurende deze periode. Bovendien is het niet verstandig om in de eerste 2 weken na de behandeling in een sauna te gaan zitten of onder de zonnebank te gaan liggen. Verder adviseren wij om de eerste 48 uur na de behandeling niet teveel alcohol te nuttigen. De injectiepunten kunnen dan gaan ontsteken, gaan opzwellen, of er ontstaan blauwe plekken. Daarnaast kan er dan geen garantie worden gegeven op het eindresultaat van de behandeling.

Wij vragen altijd aan onze patiënten hoe tevreden zij met de behandeling en de resultaten zijn. Mochten er problemen zijn, dan zijn wij altijd bereikbaar. Bovendien is het altijd mogelijk om zonder extra kosten weer terug te komen voor een gesprek en een eventuele nabehandeling.

Onze locaties

Rotterdam

Bergse Dorpsstraat 75
3054 GB Rotterdam
010-3216105

Amsterdam

Beethovenstraat 513
1083 HK Amsterdam
020-2260093

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.