Spring naar content
Huidtherapie

IPL behandeling

Vanaf €79

Uiterst effectief bij huidproblemen zoals acne, diffuse roodheid, couperose, wijnvlekken, rosacea en oppervlakkige pigmentvlekken

  • Altijd een natuurlijk resultaat
  • Professioneel en eerlijk advies
  • Medisch onderlegde specialisten

Wat houdt een IPL behanding in?

IPL staat voor Intense Pulsed Light en wordt ook wel lichtflitstherapie genoemd. Een IPL-behandeling is uiterst effectief bij huidproblemen zoals acne, diffuse roodheid, couperose, wijnvlekken, rosacea en oppervlakkige pigmentvlekken. Ook wordt een IPL-behandeling vaak toegepast voor lichaamsontharing. Een IPL-behandeling kan bovendien bijdragen aan huidverbetering. De IPL-techniek gebruikt een breed spectrum aan licht en beschadigt de omliggende huid niet.

Tot wel 90% haarreductie met IPL-behandelingen

Bij behandelingen met IPL worden haarzakjes kapot gemaakt met een lichtontharingsapparaat, zodat er in het haarzakje geen nieuwe haar kan ontstaan. Om optimaal resultaat te behalen is het nodig om meerdere keren een IPL-behandeling te ondergaan. Haar groeit namelijk in 3 verschillende fases: groeifase, rustfase en overgangsfase. Door over een langere periode IPL-behandelingen te ondergaan, zal aan het eind van het behandeltraject 80 tot 90% van de ongewenste haargroei of overbeharing verdwenen zijn.

in het kort

  • Is uiterst effectief bij een veelvoud aan huidproblemen

  • Kan ook worden toegepast voor lichaamsontharings doeleinden

  • De huid wordt op verschillende dieptes gestimuleerd om zichzelf te herstellen en te verbeteren

Vragen?
Ik help je graag!

Louis Pogoda – Cosmetisch arts

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND CONSULT

Of we bellen je GRATIS terug

Reviews van Robert Clinics

Effectieve aanpak bij huidproblemen

Bij Robert Clinics wordt IPL-therapie regelmatig gebruikt om huidproblemen te behandelen. Elk huidprobleem vraagt om een ander behandeltraject, waarbij rekening gehouden wordt met de conditie van de huid en de ernst van de huidaandoening. De huidtherapeut van Robert Clinics past IPL onder meer toe bij de behandeling van onderstaande huidproblemen en -aandoeningen. Plan een persoonlijk consult en ontdek of een IPL-behandeling voor jouw huid een geschikte oplossing biedt!

Een IPL-behandeling kan uitkomst bieden als je veel last hebt van acne. Bij acne is er sprake van een ontstekingsreactie doordat talgklieren verstopt raken en bacteriën zich in rap tempo vermenigvuldigen. Een behandeling met IPL is uiterst effectief bij de bestrijding van de P. Acnes-bacterie. De IPL-lichtflitsen zorgen ervoor dat de talgproductie vermindert, de huid rustiger wordt en oude littekens vervagen

IPL is bijzonder geschikt om diffuse roodheid aan te pakken. Diffuse roodheid komt met name voor in de hand, rond de neus en op de wangen. Bij het ontstaan van diffuse roodheid spelen leeftijd, hormonen en erfelijkheid spelen een rol, net als de hoeveelheid blootstelling aan zonlicht. De unieke IPL-techniek maakt het mogelijk om zeer gericht fijne bloedvaatjes te behandelen. Om diffuse roodheid te verminderen raadt Robert ongeveer drie tot zes behandelingen aan.

Couperose in het gezicht, het decolleté of op de benen kan goed worden behandeld met IPL. De warmte die door de lichtflitsen wordt afgegeven, zorgt ervoor dat het bloed in de fijne vaatjes stolt. Natuurlijke processen zorgen ervoor dat het gestolde bloed wordt opgeruimd en de roodheid al binnen 2 weken verminderd. Al na één behandeling met IPL is de zichtbaarheid van couperose sterk verminderd.

Of je last hebt van rosacea is vaak erfelijk bepaald en dus helaas niet te voorkomen. Gelukkig kun je rosacea wel goed laten behandelen. De huidaandoening kenmerkt zich door roodheid in het gezicht. IPL-behandelingen zorgen ervoor dat bloedvaatjes in de huid vernauwen en verminderen roodheid in het gezicht aanzienlijk. De warmte die tijdens een IPL-behandeling vrijkomt stimuleert bovendien de egalisatie van de oppervlakkige huid.

Bij Spider Naevi is er sprake van uitgezette en verwijde bloedvaatjes. Spider naevus ontstaat bij de meestal op latere leeftijd, al komt het soms ook bij kinderen voor. IPL-therapie is doeltreffend om de zichtbaarheid van spinnenkopjes te verminderen. De verwijde kleine bloedvaatjes worden verwarmd door de warmte van de lichtflitsen. Vervolgens ruimt het lichaam het gestolde bloed op, zonder dat er schade ontstaat aan de omliggende huid of bloedvaten.

Intense Pulsed Light-therapie is een bewezen effectieve methode om teleangiëctasieën aan te pakken. Een typerend kenmerk van teleangiëctasieën is dat de kleine gesprongen vaatjes op de huid ‘wegdrukbaar’ zijn. Constant druk uitoefenen op de aangedane plek is natuurlijk geen optie. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de locatie op het lichaam, kan na slechts enkele IPL-behandelingen al zichtbare verbetering worden waargenomen. De lichtflitsen zijn sterk gericht op de vaatwanden en beschadigen het omliggend weefsel niet.

Een wijnvlek is een vervelende, in het oog springende vaatafwijking van de huid. Hoewel een wijnvlek goedaardig is en dus geen kwaad kan, willen veel mensen er vanuit cosmetisch oogpunt toch wat aan laten doen. Over de jaren heen zullen de bloedvaatjes in de wijnvlek uitzetten, met als gevolg dat de wijnvlek donkerder en dikker wordt. Door lichtflitstherapie wordt dit proces een halt toegeroepen en ruimt het lichaam de behandelde bloedvaten op. De huidtherapeut van Robert Clinics geeft bij het eerste gratis en vrijblijvende consult altijd een eerlijk advies over de te verwachten resultaten.

Pigmentvlekken verwijderen met IPL is een veelvoorkomende behandeling bij Robert Clinics. De lichtflitsen die tijdens de behandeling worden gebruikt, breken pigmentvlekken en melasma af. Een IPL-behandeling is zeer doeltreffend bij ouderdoms- of pigmentvlekken in het gezicht, de decolleté, handen en armen. In enkele gevallen, zoals pigmentvlekken die verdikt zijn en duidelijk op de huid liggen, is nader onderzoek nodig om de effectiviteit juist in te schatten.

Bij post-inflammatoire pigmentatie is er sprake van een goedaardige verkleuring van de huid. Vaak is een rode tot bruine verkleuring waarneembaar op de plek van een eerdere ontsteking van de huid. Post-inflammatoire pigmentatie kan optreden na het verdwijnen van huidklachten zoals acne of eczeem. Voor een succesvolle IPL-behandeling van post-inflammatoire pigmentatie adviseert Robert om de huid eerst volledig tot rust te laten komen.

De behandeling: van consult tot resultaat

Stap 1

Vrijblijvend consult

Voordat de huidtherapeut met de behandeling kan starten, wordt zorgvuldig gecheckt of je medisch geschikt bent voor een behandeling met IPL. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om tijdens een zwangerschap een IPL-behandeling te ondergaan, door de aanwezigheid van grote aantallen hormonen in je lichaam. Is het medisch verantwoord om een IPL-behandeling te ondergaan, dan is het belangrijk dat je voorafgaand aan de behandeling de huid op de juiste manier verzorgd.
Stap 2

Uitvoeren van de behandeling

De behandeling zorgt ervoor dat het lichaam afgescheiden pigment afbreekt. Hierdoor kan de huidskleur aanvankelijk donkerder worden dan normaal. Een aantal dagen na de behandeling met IPL zal de lichaams- of gezichtsbeharing uitblijven. De natuurlijke haargroei zal op den duur in sterk verminderde mate terugkomen. Het resultaat van de behandeling is een zachte huid die zelfs gladder is dan na het harsen.
Stap 3

Na de behandeling

Slechts 1 tot 2 dagen na de behandeling kun je alweer door het leven als normaal. Wel is het essentieel dat je voorzichtig bent met de behandelde huid. De ene huid heeft na de IPL-behandeling iets langer nodig om te herstellen dan de andere huid. Luister goed naar je lichaam en neem contact op met Robert Clinics bij vragen of complicaties.

IPL-behandelingen voor huidverjonging

In de loop der jaren verliest de huid aan stevigheid door de verminderde aanmaak van collageen en elastine en worden fijne lijntjes zichtbaar. Een IPL-behandeling is zeer geschikt om huidveroudering tegen te gaan. Een behandeling met IPL kan helpen met het verminderen van zichtbare vaatjes en roodheid, ouderdomsvlekken en pigmentvlekken, fijne lijntjes en een slappe huid. Tijdens een IPL-behandelingen worden lichtflitsen van verschillende golflengtes gebruikt, waardoor de huid op verschillende dieptes wordt gestimuleerd om zichzelf te herstellen en te verbeteren. Het resultaat is een verbeterde conditie van het bindweefsel, een frissere uitstraling en een strakke en zachte huid.

Wat kost een IPL-behandeling

Groot gebied (hele gezicht of decolleté)€199
Klein gebied (pleksgewijs)€79
Middelgroot gebied (gedeelte gezicht)€119
Ontharen bakkebaard / wangen / kin / bovenlip / bovenkant hals / onderkant hals€125
Groot gebied 3x€520 (i.p.v €597)
Klein gebied 3x€195 (i.p.v €237)
Middelgroot gebied 3x€300 (i.p.v €357)
Ontharen klein gebied 6x€250 (i.p.v €300)
Ontharen hele gezicht 6x€660 (i.p.v €750)

Hoeveel IPL-behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen met IPL er nodig zijn, hangt onder andere af van de plek van de behandeling. Ook is er een verschil tussen het doel van de behandeling: ontharing of een huidbehandeling. We leggen graag in een persoonlijk consult uit wat het behandeltraject exact inhoudt en na hoeveel IPL-behandelingen welk resultaat verwacht kan worden.

 

Soort IPL-behandeling Aantal behandelingen Frequentie

IPL-behandeling gezicht

10 tot 12

Om de 2 tot 4 weken

IPL-behandeling lichaam

8 tot 10

Om de 4 tot 12 weken

Wat is het verschil tussen IPL en lasertherapie?

Zowel IPL als lasertherapie maakt gebruik van lichtstralen om de huid te behandelen of ongewenste en irritante haargroei te verminderen. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen tussen de behandelmethoden die goed zijn om te uit te lichten.

  • Bij IPL worden haarzakjes niet 100% verwijderd, maar is er sprake van haarvermindering. Om het zichtbare haar op de gewenste plek zo veel mogelijk te reduceren, zijn meerdere behandelingen nodig. Met lasertherapie worden haarzakjes permanent uitgeschakeld. De kans op terugkeer van haargroei is bij IPL dan ook groter dan bij een laserbehandeling.

 

  • IPL gebruikt licht van verschillende golflengtes, terwijl bij laserbehandeling enkel licht op één golflengte wordt gebruikt. Het licht van IPL is daardoor minder sterk, maar is tijdens de behandeling wel op een groter oppervlak werkzaam dan bij een laserbehandeling.

 

  • Een IPL-behandeling duurt doorgaans minder lang dan een laserbehandeling. De flitslamp die Robert gebruikt bij een IPL-behandeling maakt relatief snel ontharen mogelijk, doordat er meerdere haartjes tegelijk behandeld kunnen worden. Een laserbehandeling werkt gerichter en nauwkeuriger en duurt daardoor een stuk langer.

 

  • Een enkele behandeling met IPL is op zichzelf voordeliger dan een laserbehandeling. Om hetzelfde resultaat te bereiken zijn echter wel meer behandelingen nodig dan bij lasertherapie. Met de IPL-techniek zijn immers meer behandelingen nodig om dieper gelegen haarzakjes te bereiken dan bij lasertherapie.

Kies een veilige, professionele IPL-behandeling

Tegenwoordig zijn er van zowel grote als kleine merken IPL-ontharingsapparaten voor thuis op de markt. IPL-apparaten om thuis mee te ontharen beschikken vaak over een inferieure techniek ten opzichte van professionele apparatuur, waardoor het moeilijker, pijnlijker en risicovoller is om te ontharen. Wij gebruiken bij Robert Clinics dan ook de professionele Minisilk IPL-machine. Er is zeer veel kennis en ervaring nodig om een IPL-behandeling veilig te laten verlopen. Robert en onze huidtherapeut beschikken over de juiste kennis en ervaring en voorzien elke cliënt bovendien van een uitgebreide en professionele voor- en nabehandeling.

Onze locaties

Rotterdam

Bergse Dorpsstraat 75
3054 GB Rotterdam
010-3216105

Amsterdam

Beethovenstraat 513
1083 HK Amsterdam
020-2260093

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.